Menu

Dankort eDankort Visa Mastercard

Cart
zoom

Chaplon, Earl Grey, løs vægt


Pris: kr. 85,00
Underret mig!
Chaplon, Earl Grey løs vægt

Den sorte te kommer fra vores plantage i Uva distriktet på Sri Lanka og er af pekoe-typen, der er en meget fin topskud kvalitet med et lavt indhold af garvesyre og en dyb farve. Teen er tilsat aromatisk oliefra citrusfrugten Bergamot. En lille Italiensk producent har leveret bergamotolien, som presses på gammeldags vis. Olien står derfor meget ren i smagen med en snert af mandarin. Vi har tilsat jasmin, som runder smagen af uden at give en decideret smag af blomster.

Nettovægt: 150 g

Earl Grey er opkaldt efter englænderen Charles, den anden earl Grey, der levede i årene 1764-1845. Der verserer flere historier om, hvordan Grey kom i besiddelse af opskriften, der vist sig særdeles levedygtig. Den mest dramatiske, men også mest usandsynlige, går på, at Grey reddede sønnen af en kinesisk mandarin fra at drukne og fik opskriften som tak.

Earl Grey er sort te tilsat aromatisk oliefra citrusfrugten bergamot og fra jasminblomster, der runder smagen af.Teen har et lavt indhold af garvesyre og byder på en let og elegant smag samt en dyb farve.

Teen bør brygges i en forvarmet tepotte og helst med kalkfrit vand. Tag kedlen af straks, når vandet begynder at koge. Brug en teske te med top (2 gram) pr. kop (2 dl), og hæld vandet over teen med det samme.
Lad teen trække 3-5 minutter under tehætte. Vandets temperatur bør ikke falde under 90 grader, mens teen trækker.

Ø-bolcher | Kongensgade 31 A | 5960 Marstal | Tlf. 25 73 36 09 | E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. | CVR/SE-nr.: 32 21 09 02